A-gruppen Partners och Childrens Program

A-gruppen Partners är de enda i Sverige som kan erbjuda Childrens Program i sitt behandlingsprogram tack vare Lars Lewerth, som ingår som behandlare i AGP. Lars Lewerth har gått i Childrens Programs utbildning på Betty Ford-kliniken i USA tillsammans med kollegan Helen Olsson. Childrens Program startades av Mrs Betty Ford, hustru till fd Presidenten Gerald Ford utvecklade alkoholism, tillfrisknade efter en behandling och startade Betty Ford Center i Kalifornien under 70-talet. Hon upptäckte att ingen hade tänkt på att det också finns barn i familjer där det förekommer missbruk. Hon insåg att alla i familjen behöver hjälp och ville skapa ett program med tydligt familjeperspektiv. Childrens Program har ett starkt föräldra- och barnperspektiv och arbetar förutom med att avlasta skuld, skam och den dolda hemligheten hos barnen, också med att ge verktyg för att förbättra relationerna och kommunikationen i familjen. Det unika med detta program är att barn och föräldrar får mötas under trygga förhållanden, där barnen får en möjlighet att uttrycka hur missbruket av alkohol eller andra droger påverkat deras liv.

För att läsa mer om Childrens Program, gå in på www.childrensprogram.se 

 

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *